Sabtu, 14 November 2009

Contoh surat bahasa jawa

Malang, 12 - 11 - '09
Kagem Bude Uki
wonten ing Semarang
Assalamu'alaikum Wr. Wb.
Kadus pundi kabaripun, menapa sae sae sedaya. Kula sehat walafiat. Mugi - mugi kabaripun Bude Uki nggih sami.
Kanti serat menika kula kepingin ngajak Bude Uki tindak dhateng Malang. Griya kula sampun tambah sae. Bude Uki menapa kagungan wedal tindak dhateng Malang.
Kula kinten cekap semanten rumiyin. Sames wedal dikpun sambung maneh.
Wassalamu'alaikum Wr. Wb.
Sakaluwarga
B. Indah C. lan Alifiandi, Nafi, Dafi

7 komentar:

  1. trimakasih,,sangat membantu saya

    BalasHapus
  2. Wonten ing... langkung sae mboten usah ndamel ing...
    Kabaripun...(ngoko ndamel akhiran kromo inggil) langkung sae ndamel ..."kahananipun..." menawi kabar... artosipun celak dumateng warto/ berita, mnawi kahanan mniko "keadaan"...
    Kadus ...??? ingkang leres "kados..."
    Sames...??? ingkang leres Sanes...
    wedal...??? ingkanag leres wekdal...(waktu)
    dikpun...??? ingkang leres dipun...
    maneh...???(ngoko) ingkal luwih cocok ndamel "malih..."

    BalasHapus
  3. waaaahhhh...
    nara bener-bener terbantu..
    makasih ya.. \(^^)/

    BalasHapus
  4. alhamdullah,terimakasih ya bang alif akhirnya ketemu juga surat bhs jawanya..... ^_^

    BalasHapus
  5. arti nya apa PLIS ada yg TAu nee tugas skolah buat besok

    BalasHapus
  6. Sangat membantu untuk belajar...m.

    BalasHapus